Το όνομα της πόλης προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις, "μόνη" και "έμβασις", που σημαίνουν "η μοναδική είσοδος". Αναφέρεται στην αιωνόβια γέφυρα που αποτελεί τη μοναδική είσοδο. Η Μονεμβασιά είναι βασικά μια βυζαντινή εγκατάσταση, παρόμοια με τη Μυστρά. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε, και ακόμη και σήμερα ζουν άνθρωποι εδώ. Σε οποιονδήποτε άλλο τόπο, αυτό θα οδηγούσε στην μοντερνοποίηση και την απώλεια της παλιάς πόλης, αλλά η Μονεμβασιά είχε ένα πλεονέκτημα, και το ίχνος βρίσκεται στο όνομα: σημαίνει "Μοναδική Είσοδος".
Όπως και o Μυστράw, η πόλη περιβάλλεται από τείχη, και υπάρχει μόνο μια πύλη που οδηγεί προς τη γέφυρα και την ηπειρωτική ζώνη. Κρίσιμο ήταν, και παραμένει, πολύ μικρό για αυτοκίνητα. Οι χωρικοί πιθανόν καταράστηκαν αυτό, και πολλοί από αυτούς μετακόμισαν στη Γέφυρα, το ηπειρωτικό οικισμό απέναντι από τον βράχο, αλλά αυτό σήμαινε ότι το παλιό στυλ της πόλης διατηρήθηκε.

Πάνω από όλα, η Μονεμβασιά είναι για ζευγάρια: να περιπλανιούνται, χέρι-χέρι, στα λιθόστρωτα σοκάκια, να ψωνίζουν στα μικρά καταστήματα ψάχνοντας για τέχνη ή κοσμήματα, να απολαμβάνουν κοκτέιλ σε βεράντες των μπαρ πάνω από κεραμιδωμένα στέγαστρα. Εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ομορφιάς και για εκείνους που είναι μόνοι τους, αλλά αν είστε ερωτευμένοι, έχετε βρει εδώ τον εαυτό σας!

HOTEL LUXURY

FAQ

Με το αυτοκίνητο:
Αν οδηγείτε από την Αθήνα (300χλμ), πρέπει να πάρετε την κατεύθυνση προς Κόρινθο, και στη συνέχεια προς Τρίπολη, Σπάρτη και τελικά προς Μονεμβασιά.

Όταν φτάσετε στη Μονεμβασιά, συνεχίστε ευθεία. Σε λιγότερο από 3 λεπτά θα φτάσετε στο κέντρο της νέας πόλης της Μονεμβασιάς. Πριν περάσετε τη γέφυρα που οδηγεί στον Βράχο και το Κάστρο της Μονεμβασιάς, πρέπει να στρίψετε αριστερά προς το φαρμακείο και να ακολουθήσετε τον δρόμο κατά μήκος της ακτής. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την παραλία, στο αριστερό σας χέρι.

Με το αεροπλάνο:
Μπορείτε να αναζητήσετε πτήσεις προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας ή το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας. Η απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας έως τη Μονεμβασιά είναι περίπου 180χλμ.

Check-in από τις 15:00 έως 22:30
Check-out από τις 08:00 έως 11:00
Ώρες λειτουργίας υποδοχής/ρεσεψιόν: Δευ-Κυρ 07.30 - 23:00

Η περίπατος μέσα από τα σοκάκια του Κάστρου σας ταξιδεύει σε ένα ταξίδι στο παρελθόν. Αφεθείτε στη γοητεία των στενών δρομακίων που διασχίζουν τη Μονεμβασιά, μεταφερόμενοι σε μια άλλη εποχή. Το κεντρικό σοκάκι είναι γεμάτο με γοητευτικά μικρά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα και εσείς είστε εκεί.

Κάντε χρόνο να εξερευνήσετε τα εξής αξιοθέατα:

Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασιάς: Στεγάζεται σε παλαιότερο τζαμί στην κεντρική πλατεία της κάτω πόλης του κάστρου της Μονεμβασιάς.

Καθεδρικός Ναός της Μονεμβασιάς - Ελκόμενος Χριστός: Η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστορικό ναό προσφέρει μια ματιά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Ναός της Παναγίας Χρυσαφητίσσας: Εξερευνήστε τον όμορφο, μικρό λευκό ναό με την ιδιαίτερη γοητεία του.

Φάρος της Μονεμβασιάς: Βρίσκεται πίσω από τον ναό της Παναγίας Χρυσαφητίσσας, ο φάρος προσφέρει μια μοναδική οπτική των περιχώρων.

Εξερεύνηση της Άνω Πόλης: Περπατήστε μέχρι την κορυφή του βράχου, εξερευνήστε την Άνω Πόλη και απολαύστε την καταπληκτική πανοραμική θέα.

Ναός της Αγίας Σοφίας: Επισκεφτείτε τον διάσημο ναό στην Άνω Πόλη.

Λαιμός της Ταλάντας: Εξερευνήστε τον ανεμόμυλο στο χωριό Ταλάντα (20 λεπτά οδήγηση από τη Μονεμβασιά).

Τρέξιμο και Ποδηλασία: Εξερευνήστε τους δρόμους της νέας πόλης της Μονεμβασιάς με το τρέξιμο και την ποδηλασία.

Πεζοπορία προς το Φάρο του Κάβου Μαλέα: Ξεκινήστε μια πεζοπορία προς τον φάρο στον Κάβο Μαλέα, στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεάπολης: Σε απόσταση 30 λεπτών οδήγησης από τη Μονεμβασιά, το μουσείο αυτό στη Νεάπολη παρουσιάζει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης: Άλλο αξιοθέατο στη Νεάπολη, αυτό το μουσείο προσφέρει εισαγωγή στη ναυτική ιστορία της περιοχής.

Φαράγγι της Λαρνάκας στη Μολάοι: Εξερευνήστε το εντυπωσιακό Φαράγγι της Λαρνάκας, μόλις 30 λεπτά οδήγηση από τη Μονεμβασιά.

Επίσκεψη στο Θαυμαστό Σπήλαιο της Καστανιάς: Μια ώρα οδήγηση θα σας οδηγήσει στο εντυπωσιακό Σπήλαιο της Καστανιάς.

Επίσκεψη στις Μοναδικές Σπηλιές των Δηρού: Μιάμιση ώρα οδήγηση θα σας φέρει στις μοναδικές Σπηλιές των Δηρού.

Κολύμπι: Απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά σε διάφορες παραλίες, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών Σίμου προς το νησί της Ελαφόνησου, Πλύτρα, Μαραθίας, Αρχαγγέλος, Πόρι, Αμπελάκια, Ξηφιάς κ.ά.

Επίσκεψη στο χωριό Κυπαρισσί: Αφεθείτε στη γοητεία του χωριού Κυπαρισσί.

Επίσκεψη στον φιόρδ της Γέρακας: Εξερευνήστε τον γραφικό φιόρδ της Γέρακα, που προσφέρει πανοραμική ομορφιά.

Κάθε μια από αυτές τις δραστηριότητες προσθέτει στη μαγευτική εμπειρία της Μονεμβασιάς, προσφέροντας μια ποικιλία ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών θαυμάτων για εξερεύνηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε τη φόρμα

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις θα χαρούμε να λάβουμε το μήνυμά σας:


Η διεύθυνσή μας

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ FILOXENIA MONEMVASIA 
ΟΔΟΣ AKΡΑΣ ΜΩΡΕΑΣ, 23070 MONEMΒASIA
(Νρ. αδείας: 1248K013A0045600)
E-MAIL: [email protected]

+30 27320 61716

Ακολουθήστε μας

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ο καιρός:

MONEMVASIA WEATHER

© Copyright 2023-2024 All in One - All Rights Reserved